Pernillas blandade smårätter

Pernillas blandade smårätter
Foto: TV4

Pernillas blandade smårätter

Av: Pernilla - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

27 ingredienser

Pernillas blandade smårätter består av en hummus, en baba ganoush, en pikant röra med soltorkade tomater och ugnsrostad pumpa med ingefärsvinägrett på en salladsbädd.

Här hittar du receptet på

Pernillas falafel

, den hon aldrig bjöd på.

Vintips
Hilltop Gewurtztraminer/Sauvignon Blanc, art.nr. 5332, 59 kr.
Underbart vin som med sin syra från sistnämnda druvan höjer samt den första som ger djup. Ett härligt vin som passar bra till lite kryddig mat.

Pernilla bjöd även på

Mustig kycklinggryta

Grekisk tarte med fikon

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hummus

  • 400 g kikärtor (el 2 burkar kikärtor 300-350 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 äggula
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Röra med soltorkade tomater

  • 0,5 förp burk soltorkade tomater inklusive oljespadet, ca 175 g
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • färsk ört t ex basilika, rosmarin, timjan

Baba Ganoush

  • 2 aubergines
  • 1 msk tahinipasta
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Ugnsrostad pumpa

  • 1 butternutpumpa
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 krm rörsocker [ca 0.5 krm]
  • 0,5 krm ingefära, malen, [ca 0.5 krm]
  • 3 msk färsk ingefära, riven
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Serveras med

  • ruccolasallad, bladpersilja och/eller mangoldsallad
  • balsamvinäger

Gör så här

Hummus

  1. Mixa allt till en hummus.

Röra med soltorkade tomaterMixa i mixer till slät konsistens.

  1. Häll upp dekorera med någon färsk ört.

Baba Ganoush

  1. Värm ugn till 250grader.
  2. Skär ett par snitt i auberginen och lägg i ugnen tills den blir mjuk och skinnet skrynklar sig.
  3. Dra av skinnet på auberginen.
  4. Kör i mixern med övriga ingredienser.
  5. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Ugnsrostad pumpa

  1. Sätt på ugn 250 grader.
  2. Skär pumpan i 5 centimeter tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna på en bakplåt och stoppa in i ugnen när den är varm.
  4. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  5. Förbered salladsbädden.
  6. Häll vinägretten på pumpan, rör om och lägg på salladsbädden.