Pernillas blandade smårätter

Pernillas blandade smårätter
Foto: TV4

Pernillas blandade smårätter består av en hummus, en baba ganoush, en pikant röra med soltorkade tomater och ugnsrostad pumpa med ingefärsvinägrett på en salladsbädd.

Här hittar du receptet på

Pernillas falafel

, den hon aldrig bjöd på.

Vintips
Hilltop Gewurtztraminer/Sauvignon Blanc, art.nr. 5332, 59 kr.
Underbart vin som med sin syra från sistnämnda druvan höjer samt den första som ger djup. Ett härligt vin som passar bra till lite kryddig mat.

Pernilla bjöd även på

Mustig kycklinggryta


Grekisk tarte med fikon



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

Hummus

  • 400 g kikärter el 2 burkar kikärter 300-350 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st äggula
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Röra med soltorkade tomater

  • 0,5 burk burk soltorkade tomater inklusive oljespadet, ca 175 g
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Färsk ört tex basilika, rosmarin, timjan

Baba Ganoush

  • 2 st auberginer
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 0,5 st citron, saften
  • 0,5 tsk spiskummin, malen
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Ugnsrostad pumpa

  • 1 st butternutpumpa
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 nypa råsocker, ca 0.5 krm
  • 1 nypa ingefära, malen, ca 0.5 krm
  • 3 msk ingefära, färsk, riven
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Serveras med

  • Ruccola, bladpersilja och/eller mangoldsallad
  • balsamicovinäger

Gör så här

  1. Hummus
    Mixa allt till en hummus.
  2. Röra med soltorkade tomaterMixa i mixer till slät konsistens.
  3. Häll upp dekorera med någon färsk ört.
  4. Baba Ganoush
    Värm ugn till 250grader.
  5. Skär ett par snitt i auberginen och lägg i ugnen tills den blir mjuk och skinnet skrynklar sig.
  6. Dra av skinnet på auberginen.
  7. Kör i mixern med övriga ingredienser.
  8. Smaka av och krydda mer om det behövs.
  9. Ugnsrostad pumpa
    Sätt på ugn 250 grader.
  10. Skär pumpan i 5 centimeter tjocka skivor.
  11. Lägg skivorna på en bakplåt och stoppa in i ugnen när den är varm.
  12. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  13. Förbered salladsbädden.
  14. Häll vinägretten på pumpan, rör om och lägg på salladsbädden.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept