Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter

Frisk grekisk tarte med fikon och valnötter
Foto: TV4
4

Du behöver

Botten

  • 2 dl fikon och dadlar, torkade (inte de minsta, hårda fikonen, de lite mjukare)
  • 1 dl valnötter

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 st gelatinblad
  • 1 msk honung

Serveras med

  • granatäpple
  • apelsin

Gör så här

  1. Botten
    Kärna ur dadlarna om det är kärnor i.
  2. Blanda fikon och nötter i mixer.
  3. Pressa ut massan i botten på en form.
  4. Fyllning
    Värm grädden.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter.
  6. Blanda i yoghurten och gelatinbladen i den varma grädden.
  7. Rör om väl tills gelatinbladet smälter.
  8. Ha i honungen.
  9. Häll detta ovanpå fikonbotten i formen.
  10. Låt stå att stelna i kylskåpet.
  11. Vid servering
    Dekorera med granatäppelkärnor och apelsinskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept