Per Mobergs paella

Per Morberg 14 oktober 2011
Spanskt med Per Morberg
Foto: TV4
ca 45 m
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 0,5 kg färska blåmusslor
  • 1 paprika
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 dl avorioris (långkornigt ris)
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 g saffran (2 pkt)
  • 1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)
  • 2 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • nymalen vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk havsalt
  • 300 g skalade räkor
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).
  2. Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).
  3. Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
  4. Bryn kycklingen i pannan.
  5. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
  6. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin. Lägg i lagerblad.
  7. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
  8. När 5-6 minuter återstår läggs de tvättade blåmusslorna och räkorna ner.

    Serveras något krämig i konsistensen.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Traktörpannor från kända varumärken

Traktörpannor Se fler

Fler goda recept