Pizza med skinka, buffelmozzarella och soltorkade tomater

2h
4
Pizza
2h
4

Du behöver

  • 8 dl lantbrödsmjöl
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt

Tomatsås

  • 1 burk tomater
  • 1 msk oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Fyllning

  • 150 g kokt skinka
  • 2 st buffelmozzarella
  • 100 g soltorkade tomater

Gör så här

  1. Värm vattnet fingervarmt, blanda ner jästen. Häll vattnet över mjölet, lite i taget. Tillsätt salt och blanda runt i 10 minuter i blandaren. Jäs under duk till dubbla storleken, ca 1,5 timme.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Häll 2 msk olivolja längst med plåten och tryck ut degen direkt på plåten. Låt jäsa 5-6 minuter.
  4. Mixa tomaterna och blanda i oregano, olivolja, salt och peppar. Lägg på tomatsåsen på pizzadegen.
  5. Grädda längst ner i ugnen i ca 5-7 minuter. Lägg på fyllningen och grädde på nytt, högst upp i ugnen i 5-7 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept