Pizza med skinka, buffelmozzarella och soltorkade tomater

Pizza
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Pizza med skinka, buffelmozzarella och soltorkade tomater

12 ingredienser

2h

Gör en hemlagad pizza med egen tomatsås och härlig fyllning!

Ingredienser

portioner
  • 8 dl lantbrödsmjöl
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt

Tomatsås

  • 1 förp tomat
  • 1 msk oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Fyllning

  • 150 g kokt skinka
  • 2 buffelmozzarella
  • 100 g soltorkade tomater

Gör så här

  1. Värm vattnet fingervarmt, blanda ner jästen. Häll vattnet över mjölet, lite i taget. Tillsätt salt och blanda runt i 10 minuter i blandaren. Jäs under duk till dubbla storleken, ca 1,5 timme.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Häll 2 msk olivolja längst med plåten och tryck ut degen direkt på plåten. Låt jäsa 5-6 minuter.
  4. Mixa tomaterna och blanda i oregano, olivolja, salt och peppar. Lägg på tomatsåsen på pizzadegen.
  5. Grädda längst ner i ugnen i ca 5-7 minuter. Lägg på fyllningen och grädde på nytt, högst upp i ugnen i 5-7 minuter.