Per Morbergs kokta kräftor

2h 30 min
4
Per Morbergs kokta kräftor
Foto: TV4
2h 30 min
4

Du behöver

  • 60 levande kräftor
  • 5 l vatten
  • ca 16 cl öl (0,5 flaska/burk)
  • 5 sockerbitar
  • 200 g grovt salt
  • 1 stor knippa krondill

Gör så här

  1. Se till att kräftorna har fått gå av sig i kallt vatten.
  2. Koka upp vattnet, ölen, sockerbitarna, saltet och en "dillruska" från dillen. Koka lagen i 5 minuter, tag upp stjälkarna och lägg i hälften av dillkronorna.
  3. Lägg i 20 kräftor i det kraftigt kokande vattnet. Lägg på locket snabbt.
  4. När det kokar igen är det dags för nästa 20 kräftor. Koka upp och i med de sista 20. På med locket.
  5. Sätt tiduret på 5 min då det kokat upp igen. När uret ringer, lägg i de sista dillkronorna och kyl snabbt ner kastrullen.
  6. Låt kräftorna stå och dra i kyla till dagen efter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept