Pertans hemlagade köttsoppa

1h 30 min
4 - 6
Pertans hemlagade köttsoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h 30 min
4 - 6

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 300 g högrev
  • 1 lök
  • 1 purjolök (det vita)
  • 300 g rotselleri
  • 300 g kålrot
  • 3 morötter
  • ca 300 g gröna ärtor
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist lagerblad (obs färska lagerblad är mycket mildare). Om ni har torkade blad räcker det med tre

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Lägg i köttet.
  2. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Skumma bort ev skum med en hålslev.
  3. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.
  4. Ta upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka, cirka 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter.
  5. Tärna köttet eller skär det i skivor. Lägg ner det i soppan igen och smaka av ytterligare med salt och peppar.
  6. Servera gärna med en ostmacka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept