Per Morbergs pyttipanna

Per Morberg Från Morberg
Per Morbergs pyttipanna
Foto: Martin Löf
Från Morberg

Pyttipanna är bra krog- och bakfyllemat och utmärkt när man vill städa ur kylskåpet. Recept behövs egentligen inte, det är tillgången som avgör vilka ingredienser det blir. En bit rökt korv eller fläsk gör det hela extra gott. Servera pyttipannan med inlagda rödbetor och stekt ägg ”sunny side up”. Man kan också gräddstuva pytten och lägga en äggula på toppen.

3 mars 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 800 g (8–10 st) kokt potatis
  • 2 gula lökar
  • 150 g rökt fläsk
  • 150 g skinka
  • 150 g korv
  • 3–4 msk smör till stekning
  • salt och nymalen peppar
  • (3 dl vispgrädde + 1 krm mejram till stuvning)

Servering:

  • 4 ägg
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Tärna potatisen, löken, köttet och korven och stek bitarna i smör i en stor stekpanna. Stek i omgångar om du bara har en liten panna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vill du gräddstuva pytten lägger du över den i en kastrull, tillsätter grädde och låter alltsammans koka upp. Smaka av med salt, peppar och mejram.
  3. Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept