Per Morbergs lammgryta med curry

Per Morbergs lammgryta med curry
Foto: TV4
1h

Du behöver

  • 1 hel lammbog med ben ca 800 g
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 äpple
  • saften av en halv lime
  • 2,5 msk currypulver
  • 1 krm chili
  • 1 st knivsudd harissapasta
  • 1 bit purjolök
  • 1 st röd paprika
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hugg upp lammbogen i lite större grytbitar och bryn i panna.
  2. Tillsätt kryddorna och lägg ner i en gryta.
  3. Skär upp moroten, löken, sellerin och äpplet. Bryn på en stund i pannan.
  4. Lägg ner i grytan och fyll upp med vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt grytan puttra i 45 minuter. Skär paprikan och purjolöken, lägg ned i grytan i 15 min. Smaka eventuellt av med mer curry.
  6. Pressa till sist i limesaften. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept