Per Morbergs honungsglaserade revbensspjäll

Per Morberg Från Morberg
Per Morbergs honungsglaserade revbensspjäll
Foto: Martin Löf
2 dygn
4 - 6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll

Marinad

  • 100 g rårörsocker
  • 0,75 dl äppelcidervinäger
  • 2-3 msk flytande honung
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 4 msk tamarisoja
  • 1 msk salt
  • 2 tsk tabasco
  • 4 cm skalad och riven färsk ingefära
  • 4 msk fransk senap
  • 1 apelsin, saft

Gör så här

  1. Dag 1: Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att sockret löser sig och smälter.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt den svalna.
  3. Pensla marinaden över spjällen och lägg dem i en stor plastpåse. Låt marinera i kylskåpet i 1 dygn.
  4. Dag 2: Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Ta ut spjällen ur plastpåsen och pensla på ordentligt med marinad. Släng inte marinaden som blir kvar i påsen.
  6. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna och ställ in den i ugnen när ugnen blivit varm. Vänd på spjällen efter cirka 30 minuter och pensla på mer marinad.
  7. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme och pensla på marinad flera gånger under stektiden. Köttet ska bli knaprigt på ytan.
  8. Servera med coleslaw och potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept