Morbergs grillade entrecôte på spett

Morbergs grillade entrecôte på spett
Foto: TV4
4

Du behöver

Barbequesås

  • 0,5 st färsk ananas
  • 0,5 st papaya
  • 1 dl jordnötter
  • 0,5 st citron, saft
  • 0,25 st röd habanero
  • 6 st myntablad
  • 3 msk olivolja
  • 4 skivor entrecôte
  • grillspett
  • salt och peppar

Marinad

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st shalottenlökar
  • 0,25 kruka färsk timjan
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 0,25 st röd habanero
  • 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. BBQ-sås: Kör alltsammans i en mixer till det blir en slät sås.
  2. Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på spetten, som har fått ligga i vatten innan. Häll över marinaden och låt dra 1-2 timmar. Salta och peppra. Grilla köttet runt om i 2-3 minuter, alternativt grilla i panna på spisen. Servera med krispig sallad och bbq-sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept