Morbergs fläskkotlett med vårprimörer och vitlökssmör

Morbergs fläskkotlett med vårprimörer och vitlökssmör
Foto: TV4

En klassisk stek är aldrig fel, här med riktgt fina vårgrönsaker. Sparris går också bra att addera till denna rätt.

22 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st feta skivor fläskkotlett à 200 g med svålen kvar
  • 1 knippe små rödbetor
  • 1 knippe sticklök
  • 2 st bifftomater
  • 1 st rödlök
  • 3 msk olja
  • 1 st citron
  • salt
  • peppar

Vitlöksmör

  • 200 g rumtempererat smör
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skiva tomaterna. Hacka över rödlöken och det gröna från sticklöken. Häll över lite olja och en skvätt citron. Salta och peppra.
  2. Salta och peppra kotletten, stek i lite olja. Lägg i en panna och håll varm i ugnen. Lägg i rödbetorna och sticklöken en stund i pannan med lite smör.
  3. Servera med råstekt potatis, vitlöksmöret samt en citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept