Morbergs fläskkotlett med vårprimörer och vitlökssmör

Morbergs fläskkotlett med vårprimörer och vitlökssmör
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Morbergs fläskkotlett med vårprimörer och vitlökssmör

15 ingredienser

En klassisk stek är aldrig fel, här med riktgt fina vårgrönsaker. Sparris går också bra att addera till denna rätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter, feta skivor med svålen kvar (à 200 g)
  • 1 knippe delikatessrödbetor
  • 1 knippe sticklök
  • 2 bifftomater
  • 1 rödlök
  • 3 msk olja
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Vitlöksmör

  • 200 g smör, rumtempererat
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk citron, saft

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skiva tomaterna. Hacka över rödlöken och det gröna från sticklöken. Häll över lite olja och en skvätt citron. Salta och peppra.
  2. Salta och peppra kotletten, stek i lite olja. Lägg i en panna och håll varm i ugnen. Lägg i rödbetorna och sticklöken en stund i pannan med lite smör.
  3. Servera med råstekt potatis, vitlöksmöret samt en citronklyfta.