Halstrad råbiff med tomatsallad

Halstrad råbiff med tomatsallad
Foto: Martin Löf

Smakrika råbiffar serveras med tomatsallad, klyftpotatis och persiljesmör.

OBS! Ställ inte in persiljesmöret i kylen. Det finns inget värre än kallt persiljesmör!

23 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

Råbiff

  • 600–700 g nymald färs av innanlår eller rostbiff
  • 2 st gula lökar
  • 1 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 4 st ägg
  • 1 burk kapris, 100 g
  • Salt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak
  • olivolja till pensling

Tomatsallad

  • 4 st smakrika tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st äggula
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl rapsolja (ej kallpressad)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt, efter smak
  • Nymalen peppar, efter smak
  • bladpersilja till garnering

Persiljesmör

  • 150 g rumstempererat smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 0,5 st citron, saften
  • några droppar worcestershiresås
  • Salt, efter smak
  • Nymalen peppar, efter smak

Gör så här

  1. Råbiff
    Lägg köttfärsen i en bunke.
  2. Skala och finhacka lökarna och hacka rödbetorna.
  3. Lägg ner alltsammans i bunken med köttfärsen och tillsätt äggen och kaprisen.
  4. Krydda med salt och svartpeppar direkt från kvarnen.
  5. Blanda till en smidig färs.
  6. Forma färsen till cirka 3 cm tjocka runda biffar och pensla dem med lite olivolja.
  7. Lägg på grillgallret en stund innan du lägger på biffarna på grillen så får de fina grillränder.
  8. Halstra biffarna på riktigt varm glöd i 2 minuter på varje sida.
  9. Servera med tomatsallad, klyftpotatis och persiljesmör.
  10. Tomatsallad>
    Skiva tomaterna och skala och skiva löken.
  11. Spola löken i rinnande kallt vatten så att den blir krispig.
  12. Dressing
    Gör dressingen. Blanda äggulan med senapen och häll ner oljan i en tunn stråle.
  13. Tillsätt vattnet och vinägern.
  14. Smaka av med salt och peppar.
  15. Vid servering
    Blanda tomater och lök i en skål, häll på dressingen och garnera med persilja.
  16. Persiljesmör
    Rör samman alla ingredienser strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept