Entrecote på spett med Jamaica bbq-sås

Entrecote på spett med Jamaica bbq-sås
Foto: Martin Löf
4

Du behöver

Spett

  • 4 skivor entrecote, à 150–200 g
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Marinad

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,25 st färsk ananas
  • 0,25 kruka timjan
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 0,25 st habanero (stark chilifrukt)
  • 1,5 st olivolja

Jamaica bbq-sås

  • 0,5 st färsk ananas
  • 0,5 st papaya
  • 1 dl jordnötter
  • 0,5 st citron, saften
  • 0,5 st habanero (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
  • 6 st myntablad
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
  2. Marinad
    Gör marinaden. Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
  3. Skär bort skalet på ananasbiten.
  4. Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
  5. Spett
    Skär bort fettkanter och senor från köttet.
  6. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
  7. Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
  8. Låt marinera i 1–2 timmar.
  9. Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
  10. Servera med en krispig sallad och Jamaica bbq-sås.
  11. Jamaica bbq-sås
    Skär bort skalet på ananasen och papayan.
  12. Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
  13. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept