Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff
Foto: Martin Löf
4

Du behöver

  • 4 skivor nötkött av ryggbiff, ca en och en halv cm tjocka
  • 3-5 st gula och röda lökar
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm socker
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 dl kalvfond
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Till servering

  • potatis
  • Lättkokta grönsaker

Gör så här

  1. Skala och skiva löken.
  2. Stek den mjuk i smör på hög värme i en stekpanna.
  3. Strö på salt och socker och späd med buljong och kalvfond.
  4. Efterstek löken under lock ca 5 minuter.
  5. Stek biffarna i smör i en stekpanna, 2-3 minuter på varje sida.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera biffarna med lök, potatis efter säsong och lättkokta grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept