Tonfisk sashimi

30 min
4

Tonfisk som serveras med avocadokräm. Härligt!

20 mars 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 150 g färsk tonfisk
  • 2 msk oystersås
  • 3 msk soyasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 st Juice och zest från lime (ca)

Avocadokräm:

  • 1,5 st avocado
  • 0,5 tsk hackad röd chili
  • 2 tsk hackad rödlök
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad vitlök
  • flingsalt
  • extra virgin olivolja

Till garnering:

  • lite finstrimlad purjolök
  • morot
  • röd chili
  • korianderblad

Gör så här

  1. Gör glazen till tonfisken.
  2. Blanda oystersås, soya, sesamolja, saft och zest (tunna skalstrimlor) från en lime.
  3. Fräs tonfisken i lite olivolja i rykande het stekpanna ( cirka 30 sekunder på varsida).
  4. Tillsätt glazen och reducera lite snabbt.
  5. Ta ur tonfisken och rulla hårt i plastfilm och in snabbt i kylen.
  6. Till avocadokrämen:
  7. Gröp ur avokadon.
  8. Mixa i matberedaren tillsammans med chili, rödlök, vinäger, koriander, salt och olivolja till en slät kräm.
  9. Skiva upp tonfisken tunt.
  10. Lägg på lite avokadokräm och garnera som du vill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept