Tonfisk sashimi

Per Morberg 2018

Tonfisk sashimi

17 ingredienser

30 min

Tonfisk som serveras med avocadokräm. Härligt!

Ingredienser

portioner
  • 150 g färsk tonfisk
  • 2 msk ostronsås
  • 3 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • ca 2 limefrukter, juice och zest

Avocadokräm:

  • 1,5 avokado
  • 0,5 tsk röd chilifrukt, hackad
  • 2 tsk rödlök, hackad
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 tsk vitlök, hackad
  • flingsalt
  • extra virgin olivolja

Till garnering:

  • purjolök, finstrimlad
  • morot
  • röd chilifrukt
  • korianderblad

Gör så här

  1. Gör glazen till tonfisken.
  2. Blanda oystersås, soya, sesamolja, saft och zest (tunna skalstrimlor) från en lime.
  3. Fräs tonfisken i lite olivolja i rykande het stekpanna ( cirka 30 sekunder på varsida).
  4. Tillsätt glazen och reducera lite snabbt.
  5. Ta ur tonfisken och rulla hårt i plastfilm och in snabbt i kylen.
  6. Till avocadokrämen:
  7. Gröp ur avokadon.
  8. Mixa i matberedaren tillsammans med chili, rödlök, vinäger, koriander, salt och olivolja till en slät kräm.
  9. Skiva upp tonfisken tunt.
  10. Lägg på lite avokadokräm och garnera som du vill.