Slätvar med vitvinsås

Slätvar med vitvinsås
Foto: TV4

Du behöver

  • 750 g slätvarfilé, ca

Vitvinsås

  • 1 st gul lök
  • 0,5 st morot
  • 5 st champinjoner
  • Ett par persiljestjälkar
  • 1 st kvist timjan
  • 5 dl fiskfond
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar, nymalen
  • Citron, några stänk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka grönsakerna.
  3. Fräs dem tillsammans med smör, persiljestjälkarna och timjankvisten utan att det tar färg.
  4. Häll på vinet och fiskfonden, låt koka ner tills hälften är kvar.
  5. Slå på grädden och koka ner till 4-5 dl kvarstår.
  6. Lägg fisken i en ugnsform. Salta, peppra och häll över lite av vitvinsåsen.
  7. Ställ in ugnen i ca 10-15 minuter, tills köttet är fast och vitt.
  8. Servera med potatis och vitvinsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept