Per Morbergs sushibitar

Per Morbergs sushibitar
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 200 g lax
  • 200 g tonfisk
  • 100 g sushiräkor
  • 2 st avokado
  • 1 st gurka skuren i smala strängar
  • 2 st noriblad

Maki-sushi

  • 1 noriblad
  • 1,5 dl sushiris
  • Lax, tonfisk, avocado, gurka och wasabi

Gör så här

  1. Nigiri: Skär fiskfiléerna i ca 3x5cm tunna skivor.
  2. Bred ett tunt lager wasabi på den ena sidan av fisken.
  3. Forma riset i handen till en oval riskudde. Lägg fiskfilén ovanpå riskudden.
  4. Kläm ihop och forma biten med händerna.
  5. Maki-sushi: Lägg noribladet på en bambumatta med den blanka sidan neråt.
  6. Bred ut riset på bladet men lämna ca 2 cm längst upp fritt från ris.
  7. Drag en sträng wasabi på mitten av riset.
  8. Lägg på strimlor av avokado, lax och tonfisk.
  9. Fukta den fria fliken på bladet med vatten och rulla ihop bambumattan. Krama ihop.
  10. Sushin kan serveras med japansk ingefära, wasabi och soja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept