Glashyttesill

Glashyttesill
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Glashyttesill

6 ingredienser

En glashyttesill på lill-Annas vis.

Servera med kokt skalpotatis, öl och knäckebröd (och kanske en snaps?).

Här finns receptet på Pers kumminknäcke

.

Ingredienser

portioner
  • 4 urvattnade sillar (saltsillfilé)
  • 4 msk smör
  • 2 gula lökar (stora)
  • 2 dl matlagningsgrädde

Serveras med

  • potatis
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200-220 grader.
  2. Skölj filéerna och låt dem rinna av.
  3. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  4. Klicka på hälften av smöret och stek sillen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Skala och hacka löken under tiden.
  6. Bryn den i smör.
  7. Lägg den på sillen i formen och häll på grädden.
  8. Stek i ugn ytterligare 10-15 minuter tills grädden har kokat in och såsen är tjock och simmig.