Böckling med senapssås

Du behöver

  • 4-5 st böcklingar
  • 0,5 dl senap, svensk
  • 0,5 dl strösocker
  • 2-3 msk rödvinsvinäger (efter smak)
  • 2 dl olja, neutral

Till garnering

  • 2 dl inlagda rödbetor, tärnade
  • gul lök, fint hackad
  • 1 dl kapris

Gör så här

  1. Rensa böcklingen och lägg upp på ett serveringsfat.
  2. Vispa ihop senapen, vinägern och sockret i en skål.
  3. Häll i olja i en tunn stråle.
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer vinäger om tycker det.
  5. Häll såsen över böcklingen.
  6. Lägg den hackade dillen i en sträng över mitten av böcklingen.
  7. Garnera sedan fatet med högar runt om av den hackade löken, rödbetorna och kaprisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept