Hallon och citronkaka

En kaka är perfekt att ta fram när du får besök. Gör en med hallon och citron, friskt och härligt!

25 mars 2008
Visa mer
1h
8

Du behöver

  • 500 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 st citron
  • 5 dl färska hallon

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt, blanda väl med ett helt ägg och två äggvitor.
  2. Häll ner smeten i en pajform och grädda i 220 gr i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat.
  3. Pressa saften från en citron.
  4. Blanda med två äggulor och ett helt ägg samt 2 dl strösocker.
  5. Sjud ihop blandningen i ett vattenbad eller försiktigt i en tjockbottnad kastrull.
  6. Fördela sedan citronkrämen över kakbotten och häll sist över de färska hallonen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept