Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin
Foto: Martin Löf

Vildsvinskött är mustigt och smakrikt. Det passar bra i en stark och het gulaschsoppa. Använd paprikapulver med drag i och kläm i rejält med tomatpuré. /Per - Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Läs mer om

Morberg jagar och lagar

.

22 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 st potatisar av fast sort (400 g)
  • 1 st morot
  • 3 msk Smör eller rapsolja
  • 2 tsk kummin, malen
  • 1 tsk mejram, malen
  • 3 msk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
  • 1,5 l oxbuljong
  • Salt, efter smak
  • Peppar , efter smak

Tillbehör

  • gräddfil
  • Nybakat bröd

Gör så här

  1. Skär köttet i centimeterstora tärningar.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken.
  3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
  4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
  5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
  6. Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
  7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
  8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
  9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept