Ripsoppa

25 min
6
25 min
6

Du behöver

  • 1 l Campbell Karl-Johan svampsoppa
  • 7,5 dl vispgrädde
  • 8 st ripor ( 8 hjärtan, 16 bröst, 16 lår)
  • 2 pkt bacon (gärna en lite rökigare variant)
  • Santa Maria chili explosion i kvarn

Gör så här

  1. Stek ripbröst och hjärtan snabbt i en stakpanna med smör. Lägg i folie (eftervärmen gör dem klara och magiskt möra).
  2. Stek benen långsamt tills köttet lätt lossnar från benet, lägg i folie.
  3. Värm upp soppan och blanda i grädden, mal ner chili efter smak och tycke. Smaka av med salt och eventuellt svartpeppar.
  4. Finhacka och knaperstek baconet.
  5. Skär ripbrösten i tunna skivor och lägg i botten på en sopptallrik/skål.
  6. Häll över soppan. Lägg i två riplår och garnera med knaperstekt bacon och två hjärthalvor.
  7. Servera gärna soppan med en mustig ripasso.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept