Nässelsoppa med vaktelägg

Nässelsoppa med vaktelägg
Foto: TV4

Det är härligt med en varm soppa när det känns kyligt. En smarrig soppa av nässler som garneras med ägg är en variant att värma sig med.

21 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 5 dl grädde
  • 5 dl kycklingbuljong
  • idealmjöl
  • 2 st charlottenlök
  • 1 liter löst packade, späda vårnässlor. Eller 2 dl frysta.
  • salt
  • peppar
  • 1 ägghalva till garnering eller några halvor vaktelägg.

Gör så här

  1. Koka upp grädden och buljongen och red av med idealmjölet till soppkonsistens.
  2. Hacka charlottenlöken grovt och sautera i en kastrull. Häll i nässlorna.
  3. Häll soppan över nässlorna och mixa fint. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med ägghalvor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept