Nässelsoppa med vaktelägg

21 juli 2008
Nässelsoppa med vaktelägg
Foto: TV4

Det är härligt med en varm soppa när det känns kyligt. En smarrig soppa av nässler som garneras med ägg är en variant att värma sig med.

4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 5 dl grädde
  • 5 dl kycklingbuljong
  • idealmjöl
  • 2 st charlottenlök
  • 1 liter löst packade, späda vårnässlor. Eller 2 dl frysta.
  • salt
  • peppar
  • 1 ägghalva till garnering eller några halvor vaktelägg.

Gör så här

  1. Koka upp grädden och buljongen och red av med idealmjölet till soppkonsistens.
  2. Hacka charlottenlöken grovt och sautera i en kastrull. Häll i nässlorna.
  3. Häll soppan över nässlorna och mixa fint. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med ägghalvor.
Kommentera receptet

Fler goda recept