Per Morbergs sushiris

Per Morberg 2018

Per Morbergs sushiris

9 ingredienser

Det fantastiskt goda ris som äts i sushi, lagas på ett speciellt sätt. Lek och lär.

Ingredienser

portioner

ris

  • 6 dl japanskt ris
  • 6 dl vatten

Sushivinäger

  • 2 dl risvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 0,8 msk salt
  • 1 bit bit citron och apelsin vardera

Tillbehör

  • 0,25 dl wasabi
  • 0,5 dl inlagd japansk ingefära
  • 1 dl japansk soja

Gör så här

Ris

  1. Skölj riset med kallt vatten.
  2. Blanda ris och vatten i en kastrull.
  3. Koka på medelstark värme cirka 7 minuter.
  4. Sänk värmen och låt småkoka i ytterligare 15 minuter.

Vinäger

  1. Häll vinäger, socker och salt samt citron och apelsin i en kastrull.
  2. Värm på svag värme tills sockret har smält.
  3. Blanda ihop riset och den kokta vinägerblandningen i en stor skål. Låt kallna en aning.

Tillbehör

  1. Lägg upp en klick wasabi och en hög ingefära på tallriken. Lägg sojan separat i en liten skål.