Per Morbergs sushiris

4

Du behöver

Ris

  • 6 dl japanskt ris
  • 6 dl vatten

Sushivinäger

  • 2 dl risvinäger
  • 2 dl socker
  • 0,8 msk salt
  • 1 bit bit citron och apelsin vardera

Tillbehör

  • 0,25 dl wasabi
  • 0,5 dl inlagd japansk ingefära
  • 1 dl japansk soja

Gör så här

  1. Ris
    Skölj riset med kallt vatten.
  2. Blanda ris och vatten i en kastrull.
  3. Koka på medelstark värme cirka 7 minuter.
  4. Sänk värmen och låt småkoka i ytterligare 15 minuter.
  5. Vinäger
    Häll vinäger, socker och salt samt citron och apelsin i en kastrull.
  6. Värm på svag värme tills sockret har smält.
  7. Blanda ihop riset och den kokta vinägerblandningen i en stor skål. Låt kallna en aning.
  8. Tillbehör
    Lägg upp en klick wasabi och en hög ingefära på tallriken. Lägg sojan separat i en liten skål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept