Smörrebröd: Rostbiffssmörgås

Smörrebröd: Rostbiffssmörgås
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Smörrebröd: Rostbiffssmörgås

7 ingredienser

Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg

Här finns receptet på Pers majonnäs.

Här hittar du Pers smörrebröd

Friterade lökringar, spätta plus persilja

Laxsmörgås

Pannbiffsmörgås

Leverpastejsmörgås

Spättasmörgås

Ingredienser

portioner
  • 500 g rostbiff
  • olja plus smör till bryning
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)
  • majonnäs
  • lökringar
  • tomat
  • persilja, friterad

Gör så här

  1. Sätt in i ugnen på 125 grader.
  2. Gnid in rostbiffen rejält med salt och peppar.
  3. Bryn runt om och lägg i en ugnsform.
  4. Stick in en termometer så att spetsen hamnar på mitten av köttet.
  5. Stek till temperaturen når 60 grader. Då är köttet rosa. Det tar cirka 40-50 minuter.
  6. Låt svalna innan du skär upp den.
  7. Lägg på salladsblad.
  8. Skiva skivor av rostbiffen.
  9. Lägg på en klick av majonnäsen plus lökring, en tomatklyfta och friterad persilja.