Per Morbergs leverpastej

60 m
Leverpastej
Foto: TV4
60 m

Du behöver

  • 500 g späck, i tunna skivor
  • 30 g gul lök
  • 2 msk smör
  • 500 g svinlever
  • 4 ansjovisfiléer
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä två avlånga brödformar med späck. Smörj kanterna på formarna.
  3. Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret. Låt kallna.
  4. Mal levern, resten av späcket och ansjovisen två gånger i en köttkvarn.
  5. Blanda i löken, kryddorna, saltet, mjölet och äggen. Späd med lite grädde i taget.
  6. Häll smeten i formarna. Koka i vattenbad i ugnen i ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept