Per Morbergs leverpastej

60 m
Leverpastej
Foto: TV4

Det är inte så svårt som det låter, att göra sin egen pastej. Har du ingen köttkvarn går det utmärkt att använda matberedare. Skivat späck kan du oftast beställa vid köttdisken.

16 mars 2011
60 m

Du behöver

  • 500 g späck, i tunna skivor
  • 30 g gul lök
  • 2 msk smör
  • 500 g svinlever
  • 4 ansjovisfiléer
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä två avlånga brödformar med späck. Smörj kanterna på formarna.
  3. Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret. Låt kallna.
  4. Mal levern, resten av späcket och ansjovisen två gånger i en köttkvarn.
  5. Blanda i löken, kryddorna, saltet, mjölet och äggen. Späd med lite grädde i taget.
  6. Häll smeten i formarna. Koka i vattenbad i ugnen i ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept