Per Morbergs lerpottasill

Per Morbergs lerpottasill
Foto: Martin Löf
4

Du behöver

  • 750 g mandelpotatis
  • 4 st saltsillfiléer (ca 500g)
  • 2 st ägg, hårdkokta
  • 2 st rödlökar
  • 50 g smör
  • 1 dl dill eller persilja, finhackad

Gör så här

  1. Skala potatisen och lägg den i lättsaltat vatten.
  2. Vattna ur den salta sillen i kallt vatten ca 8-10 timmar eller använd urvattnad inläggningssill på burk.
  3. Lägg sillen på ett fat som passar att ställa över potatiskastrullen.
  4. Klicka på lite smör.
  5. Ställ fatet över den kokande potatiskastrullen när potatisen kokat i ca 10 minuter.
  6. Lägg på ett lock och låt sillen ångkoka i 8-10 minuter medan potatisen kokar.
  7. Finhacka under tiden äggen och lökarna.
  8. Smält smöret.
  9. Strö ägg och lök över sillen.
  10. Häll över det heta smöret, strö över dillen och servera med mandelpotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept