Morbergs kräftor cajunstyle

Morbergs kräftor cajunstyle
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Morbergs kräftor cajunstyle

20 ingredienser

Till kräftskivan eller andra festliga tillfällen.

Ingredienser

  • 3 kg kräftor
  • 3 majskolvar skurna i tredjedelar
  • 5 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 1 gul paprika
  • 0,5 vitlök
  • 4 tomater
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 dl vitt vin
  • 1 morot
  • 5 l vatten
  • 1 l krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • cayennepeppar
  • paprikapulver
  • 1 kvist basilika
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • olja

Gör så här

  1. Skala och hacka alla grönsaker. Fräs lätt i en stor kastrull. Häll i vattnet, vinet och tomatpurén.
  2. Smaka av med salt, peppar,örtkryddor, cayennepeppar och paprikapulver. Koka upp och lägg i kräftorna.
  3. Låt koka i ca 10 minuter. Lyft upp kräftorna och grönsakerna. Lägg på ett fat. Servera rykande hett.