Glasmästarsill

Glasmästarsill
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 2 st salta sillar (urvattnad i 12 timmar innan)
  • 10 g pepparrot eller två tärningar färsk

Ättikslagen

  • 0,5 dl Ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 30 g gul lök, i skivor
  • 20 g purjolök, i skivor
  • 30 g morot, i skivor
  • 1 msk kryddpepparkorn, krossade
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 st kryddnejlikor
  • 1 st lagerblad

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna, låt ryggbenet sitta kvar.
  2. Skär sillen i 2 cm breda bitar. Blötlägg i vatten i 12 timmar.
  3. Koka upp lagen, låt den kallna
  4. Låt sillen rinna av ordentligt.
  5. Lägg ner den i den kalla lagen tillsammans med den tärnade pepparroten.
  6. Låt sillen dra ett par dagar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept