Per Morbergs ostbricka

Per Morbergs ostbricka
Foto: Martin Löf

Blandade ostar med rabarbermarmelad och honungsrostade valnötter. Använd valfria dessertostar, men gärna någon eller några getostar.

Se fler recept från

Den stora matresan


10 oktober 2011
Visa mer

Du behöver

Rabarbermarmelad

  • 3 dl rabarberbitar
  • 1 dl syltsocker
  • 1 bit kanelstång

Honungsrostade valnötter

  • 1 dl valnötter
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Rabarbermarmelad
    Skala rabarbern om den är grov innan den skärs i bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull (ej aluminium).
  2. Koka upp, sänk värmen och låt koka på svag värme i 10–15 minuter, tills allt har smält ihop till en fin marmelad.
  3. Häll upp i burk eller skål och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp.
  4. Honungsrostade valnötter
    Rosta valnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Nötterna ska få fin färg, men inte bli brända.
  5. Tillsätt honungen, blanda om och låt puttra i 5–6 minuter. Rör om då och då.
  6. Häll upp nötterna i en skål och låt svalna.
  7. Lägg upp ostarna fint och servera tillsammans med marmeladen och de rostade nötterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept