Per Morbergs ostbricka

Per Morbergs ostbricka
Foto: Martin Löf

Du behöver

Rabarbermarmelad

  • 3 dl rabarberbitar
  • 1 dl syltsocker
  • 1 bit kanelstång

Honungsrostade valnötter

  • 1 dl valnötter
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Rabarbermarmelad
    Skala rabarbern om den är grov innan den skärs i bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull (ej aluminium).
  2. Koka upp, sänk värmen och låt koka på svag värme i 10–15 minuter, tills allt har smält ihop till en fin marmelad.
  3. Häll upp i burk eller skål och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp.
  4. Honungsrostade valnötter
    Rosta valnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Nötterna ska få fin färg, men inte bli brända.
  5. Tillsätt honungen, blanda om och låt puttra i 5–6 minuter. Rör om då och då.
  6. Häll upp nötterna i en skål och låt svalna.
  7. Lägg upp ostarna fint och servera tillsammans med marmeladen och de rostade nötterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept