Hollandaisesås à la Morberg

Per Morberg 28 september 2011
20 m
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 250 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 citron, saften
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Smält (skira) smöret. Passa så det inte bränns.
  2. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull.
  3. Värm kastrullen i en större fylld med vatten = vattenbad. Låt inte vattnet koka, utan håll ca 98 grader.
  4. Rör hela tiden äggen tills de tjocknat något.
  5. Rör ned lite i taget av det smälta smöret.
  6. Vispa tills såsen tjocknar.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Sauteuser från kända varumärken

Sauteuser Se fler

Fler goda recept