Pastasallad med fetaost och avokado

30 min
4
Pastasallad med fetaost och avokado
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Att variera din pastasallad är enkelt. Här används fetaost och avokado.

16 juni 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 liter kokta penne (pasta)
  • 2 st avokado
  • 3 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g fetaost (ca)
  • 10 cm av det vita på purjolöken
  • 1 st kruka färsk basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe gräslök
  • salt och peppar
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Om det inte finns färdigkokt, koka och kyl ner pastan.
  2. Skala och strimla rödlöken och purjolöken tunt.
  3. Låt dom sedan skölja under kallt vatten för att bli krispiga.
  4. Klipp av basilikan från krukan och dela gräslöken grovt.
  5. Lägg i en mixer tillsammmans med vitlöken.
  6. Häll i oljan och kör runt.
  7. Häll alltsammans över pastan och blanda väl.
  8. Skär tomaterna och avokado grovt.
  9. Lägg ner i pastan tillsammans med rödlöken och purjolöken.
  10. Smula ner fetaosten och blanda runt.
  11. Lägg upp i en skål och garnera med några kvistar basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept