Pieros caprisiska sallad

30 min
4

En enkel och god sallad att servera till huvudrätten på menyn, men kan även vara en lagom portion för en lunch.

Dryck
SUD Primitivo Merlot, artikelnr 74455

I samma program lagades även

Nystekt strömming med potatismos


Klappgröt


24 januari 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 200 g hemlagad pimentos
  • 300 g inlagda kronärtskocksbottnar
  • 3 st stora tomater
  • 1 kruka bladsallad
  • 3 st stora buffelmozzarella
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilka
  • Saft från en 1/2 halv citron
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Riv sönder salladsbladen och lägg på botten av ett fat.
  2. Skiva upp tomaterna och buffelmozzarellan och lägg ut över salladen.
  3. Strimla upp paprikan och kronärtskockan och lägg på fatet.
  4. Blanda olivoljan med citronsaften och pressa i vitlöksklyftan. Smaka av med salt och svartpeppar, rör om.
  5. Fördela dressingen över salladen och dra några extra varv med pepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept