Syltad svamp

30 min
4

Ett utsökt sätt att bevara svamp på. Syltad svamp är riktigt enkelt att göra och är roligt att bjuda på.

26 november 2007
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 l svamp, gärna kantareller
  • 0,75 dl ättiksprit, 10%
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 5 st vitpepparkorn
  • 2 st kryddnejlikor

Gör så här

  1. Ansa och putsa svampen väl. Blanda samman de övriga ingredienserna till en lag och koka upp.
  2. Lägg i svampen och låt den sjuda i 15 minuter.
  3. Ta sedan upp svampen och lägg i rena burkar. Koka upp lagen och skumma av. Sila och häll över svampen så det täcker.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept