Per Morbergs dinkelbröd

Du behöver

  • 1 kg ljust dinkelmjöl (ca 1.7 l)
  • 25 g jäst
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Allt mjöl läggs i en bunke. Gör en liten grop i mitten. Smula ner jäst, socker samt lite av vattnet.
  2. Låt jäsa 30 minuter. Rör ner salt och resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl.
  3. Låt jäsa i 30 minuter. Häll degen i två smorda 1,5 l brödformar.
  4. Låt jäsa ännu en gång i 30 minuter. Grädda bröden i 250 grader i 15 minuter.
  5. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda klart i ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept