Per Morbergs oxsvanssoppa

Per Morbergs oxsvanssoppa
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs oxsvanssoppa

11 ingredienser

En rejäl soppa á la Per Morberg.

Dryck
Geol, Spanien artnr 97610-01

I programmet lagades även
Citronglass i sitt skal
Per Morbergs räkcocktail
Foccacia på dinkelmjöl

Ingredienser

portioner
  • 1 kg oxsvans, huggen
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 0,5 kruka persilja
  • 3 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär grönsakerna grovt. Bryn oxsvansarna i olja till de har fått färg.
  2. Lägg i grönsakerna och bryn en stund till.
  3. När allt har fått färg, lägg alltsammans i en kastrull och fyll upp med vatten tills det täcker.
  4. Koka upp och skumma av. Krydda med salt, peppar och örterna (obs spara lite av varje till servering).
  5. Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar eller till köttet släpper lätt från benen.
  6. När köttet är klart. Sila av buljongen och koka ner den till hälften.
  7. Lägg tillbaka köttet och koka upp kort. Smaka av, om det behövs, med salt eller peppar.
  8. Servera med resten av örterna i en djup tallrik och eventuellt kokt potatis.