Grillade lammracks

Grillade lammracks
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Grillade lammracks

6 ingredienser

30 min

Lammracks passar bra både till att grilla och att helsteka.

Lammrack är detsamma som lammkotlettrad fast med ryggradsbenet bortskuret.

Ingredienser

portioner
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,2 kg lammrack (eller lammsadel)
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Presssa vitlöksklyftan och gnid in den, salt, peppar och färska örter i köttet.
  2. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillen i cirka 10 minuter runt om.
  3. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sen steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.
  4. Låt sen köttet vila under folie eller liknande i 10 minuter.
  5. Skär upp köttet och servera.