Grillade lammracks

13 februari 2011
Grillade lammracks
Foto: TV4
Lamm

Lammracks passar bra både till att grilla och att helsteka.

Lammrack är detsamma som lammkotlettrad fast med ryggradsbenet bortskuret.

30 min
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 klyfta vitlök
  • 1,2 kg lammrack eller lammsadel
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Presssa vitlöksklyftan och gnid in den, salt, peppar och färska örter i köttet.
  2. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillen i cirka 10 minuter runt om.
  3. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sen steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.
  4. Låt sen köttet vila under folie eller liknande i 10 minuter.
  5. Skär upp köttet och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept