Per Morbergs godaste plättar

Per Morbergs godaste plättar
Foto: Martin Löf

Per Morberg toppar kalaset med en klassisk efterätt - plättar med vispgrädde och färska bär.

27 januari 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk, standard
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl clubsoda eller fruktsoda
  • 3 msk smör, till stekning

Tillbehör

  • färska bär och grädde

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  2. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Låt sedan smeten stå och svälla 30- 60 minuter innan stekning.
  3. Häll i clubsodan precis innan stekning.
  4. Bryn lite smör i plättlaggen och stek plättarna gyllene bruna på var sida. Servera med färska bär och den lättvispade grädden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept