Per Morbergs chilimarinerade kycklingvingar

Per Morbergs chilimarinerade kycklingvingar
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs chilimarinerade kycklingvingar

Av: Per Morberg

Från: Morberg

9 ingredienser

”Frog legs” säger handlarna i Östermalmshallen på skoj när turisterna frågar vad det är. Men det är marinerade och ugnsstekta kycklingvingar. Utmärkta som förrätt eller bara som tilltugg till ett glas öl eller vin.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färska kycklingvingar (eller djupfrysta)

marinad

  • 1 dl tamarisoja
  • 0,5 dl chilisås
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
  3. Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
  4. Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter.