Per Morberg Från Morberg

Per Morbergs kronärtskocka

Per Morbergs kronärtskocka
Foto: Martin Löf
Från Morberg

Kokt kronärtskocka är en härligt enkel förrätt. Alla får varsin skocka att sitta och plocka med och doppa i smör och salt. Man äter sig ner i skockan blad för blad tills man kommer till ”pälsen”. Den skär man bort och sen äter man den goda kronärtskocksbottnen, hjärtat i blomman. Man kan också skiva hjärtat och lägga det i en sallad.

3 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • ½ citron
  • 2 tsk salt

Servering

  • smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skölj kronärtskockorna väl. Bryt av stjälkarna så att de grova trådarna följer med.
  2. Lägg skockorna i en stor kastrull och täck med vatten. Lägg i citronen, häll i saltet och låt koka tills bladen lossnar lätt när du drar i dem, cirka 30 minuter.
  3. Ta upp skockorna med hålslev och låt dem rinna av upp och ner.
  4. Servera med lite salt och smält smör att doppa bladen i.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept