Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra
Foto: Martin Löf
20 m
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 tunna skivor Upplandskubb (eller kavring)

Gubbröra

  • 125 g ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • Vitpeppar och ev. lite salt

Till garnering

  • 4 gröna salladsblad
  • 2 cocktailtomater
  • Några dillkvistar och gräslöksstrån

Gör så här

  1. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
  2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  3. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
  4. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
  5. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
  6. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kockknivar från kända varumärken

Kockknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept