Per Morbergs gratinerade krabba ala perona

30 min
4
Per Morbergs gratinerade krabba ala perona
Foto: TV4

Ugnsgratinerad krabba med smak av tomat, vitt vin och chili.

Dryckestips till krabban: Tahbilk Marsanne, artnr 6406.

20 november 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 st små kokta krabbor
  • 3 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gul paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm fint hackad färsk chili
  • 0,5 dl hackade örter (persilja, basilika, timjan)
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lossa alla klor från skalet. Pilla ur allt kött både ur skalet och klorna. Lägg i en skål.
  2. Skär alla grönsaker i ca:1 cm stora tärningar. Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp.
  3. Lägg i grönsakerna och pressa över vitlöken. Lägg ner chilin och krabbköttet.
  4. Häll i vinet och låt puttra tills det kokat ner något. Stuvningen skall inte vara för lös i konsistensen.
  5. Smaka av med salt och peppar och ha sist i örterna.
  6. Skrapa av krabbskalen och skölj dom rena på utsidan. Lägg tilbaka krabbköttet och ha över parmesanosten.
  7. Gratinera krabban i övervärme tills osten smält och blivit gyllengul.
  8. Servera med en krsipig sallad och nyrostat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept