Per Morbergs gratinerade krabba ala perona

Per Morbergs gratinerade krabba ala perona
Foto: TV4

Ugnsgratinerad krabba med smak av tomat, vitt vin och chili.

Dryckestips till krabban: Tahbilk Marsanne, artnr 6406.

20 november 2008
Visa mer
30 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 st små kokta krabbor
  • 3 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gul paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm fint hackad färsk chili
  • 0,5 dl hackade örter (persilja, basilika, timjan)
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lossa alla klor från skalet. Pilla ur allt kött både ur skalet och klorna. Lägg i en skål.
  2. Skär alla grönsaker i ca:1 cm stora tärningar. Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp.
  3. Lägg i grönsakerna och pressa över vitlöken. Lägg ner chilin och krabbköttet.
  4. Häll i vinet och låt puttra tills det kokat ner något. Stuvningen skall inte vara för lös i konsistensen.
  5. Smaka av med salt och peppar och ha sist i örterna.
  6. Skrapa av krabbskalen och skölj dom rena på utsidan. Lägg tilbaka krabbköttet och ha över parmesanosten.
  7. Gratinera krabban i övervärme tills osten smält och blivit gyllengul.
  8. Servera med en krsipig sallad och nyrostat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept