Matjessillfilé med hackat ägg

Matjessillfilé med hackat ägg
Foto: TV4

Matjessillfilé med hackat ägg, en riktigt härlig sommarrätt.

Här hittar du de andra rätterna som serverades i samma avsnitt:

Pertansgrytan på en spik


Äppeltosca


30 mars 2011
4

Du behöver

  • 300-400 g matjessillfiléer
  • 10-12 medelstora färskpotatis
  • 2 st rödlökar
  • 3 st ägg
  • 2 st citroner
  • 100 g smör
  • Dill samt gräslök till garnering
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Koka och hacka äggen.
  2. Hacka rödlöken fint.
  3. Bryn smöret lätt i en kastrull.
  4. Lägg filéerna på tallrikar och strö över ägget och den finhackade löken.
  5. Ös över det brynta smöret och garnera med dill och gräslök.
  6. Ät med kokt fäskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept