Fisk- och skaldjursspett

Fisk- och skaldjursspett
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4

Du behöver

  • 200 g laxfilé
  • 200 g Kattfisk
  • 100 g pilgrimsmusslor
  • 100 g tigerräkor eller stora räkor

Marinad av färska örter:

  • 0,5 dl grovt hackad gräslök
  • 0,5 dl grovt hackad koriander
  • 0,5 dl grovt hackad dragon
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 0,5 st hackad röd chili
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten skall marineras i.
  2. Skär fisken i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
  3. Lägg ner skaldjuren och fisken.
  4. Under tiden lägger du spetten i blöt, så dom inte börjar brinna på glöden.
  5. Efter att spetten har marinerats, trä på skaldjuren och fisken om vart annat.
  6. Lägg ner dom i bunken igen tills det är dags att grilla/ eller steka.
  7. Stek ca: 5-6 minuter runt om eller tills dom är genomgrillade.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept