Pers explotion curd

Pers explotion curd
Foto: TV4

En syrlig lemon curd med krispiga digestivekex och söta hallon.

20 april 2010
4

Du behöver

  • 3 st citroner
  • 3-4 dl strösocker
  • 150 g smör, ca
  • 6 st ägg
  • färska hallon
  • 8 st digestivekex, ca
  • 2 dl vispad grädde, ca
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Lemon curd
    Använd ekologiska citroner, tvätta dem.
  2. Riv på fina sidan på rivjärnet och inte så långt in på vitan (då blir det för beskt).
  3. Pressa saften ur citronerna i en kastrull.
  4. Häll i strösocker, smör och äggen.
  5. Vispa i kastrullen.
  6. Koka ca 6 minuter. Rör hela tiden.
  7. Häll i glasburk och låt svalna.
  8. Vid servering
    Ta 4 glas.
  9. Smula ned 2 kex i varje glas.
  10. Häll över lemoncurden, hallonen och vispgrädden.
  11. Lägg på en liten citronmeliss på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept