Tranbär med tjinuskisås

Tranbär med tjinuskisås
Foto: TV4

Du behöver

  • 5 dl sirap
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång, hel, delad på längden
  • Frysta tranbär
  • Vispad grädde, ev

Gör så här

  1. Häll sirapen och grädden i en rostfri kastrull. Sätt på platten på svag värme.
  2. Lägg i den delade vaniljstången. Koka ihop i ca 45 minuter och rör mellan varven. Den ska koka ihop tills den blir gyllenbrun och tjocknar.
  3. Ta upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna som läggs tillbaka i såsen. Rör runt.
  4. Servera i höga glas. Först tranbären i botten, som gärna ska vara lite halvfrusna, därefter såsen och ev en klick vispad grädde överst.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept