Per Morbergs hjortronparfait

Per Morbergs hjortronparfait
Foto: Martin Löf

Hallon och smultron är lätta at älska. Hjortronet är lite kärvare, men till friterad camembert och parfait är det ljuvligt. Om jag blundar kan jag känna den sötsyrligt trolska doften som stiger från en hjortronmyr. /Per
Receptet är hämtat ur kokboken Morberg jagar och lagar.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

4 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 6 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 5 dl hjortron eller 3 dl hjortronsylt
  • 6 dl vispgrädde
  • Färska bär till servering, ev

Gör så här

  1. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke och rör varsamt ner hjortronen.
  2. Vispa grädden hårt och vänd ner den i äggblandningen.
  3. Klä insidan på en avlång brödform med plastfolie och häll i smeten.
  4. Låt formen stå i frysen i 4–5 timmar.
  5. Ta fram parfaiten 15–30 minuter före servering, så att den hinner tina lite.
  6. Skär den förslagsvis i skivor och servera den gärna med färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept