Äppeltosca

Äppeltosca
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Äppeltosca

7 ingredienser

En av Pers egna favoriter, stekta toscaäpplen.

Servera gärna med lite färska bär och en lätt vispad grädde.

Här hittar du de andra rätterna som serverades i samma avsnitt:
Matjessillfilé med hackat ägg
Pertansgrytan på en spik

Ingredienser

Toscasmet

  • 100 g smör (eller margarin)
  • 1-1,5 dl rörsocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 dl müsli
  • 3 msk vispgrädde
  • smör (till stekpannan)

Fyllning

  • 4-5 äpplen (inte för hårda)

Gör så här

  1. Smöra stekpannan.
  2. Ta ur kärnhus ur äpplena.
  3. Skiva dem med skalet kvar.
  4. Lägg i stekpannan.
  5. Häll alla ingredienser i en kastrull och rör runt.
  6. Värm på glöd eller platta.
  7. Häll toscasmeten över äpplena i stekpannan.
  8. Sätt in i ugn i ca 25 minuter.
  9. Vila.