Äppeltosca

Äppeltosca
Foto: TV4

Du behöver

Toscasmet

  • 100 g smör eller margarin
  • 1- 1.5 dl råsocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 dl müsli
  • 3 msk vispgrädde
  • Smör till stekpannan

Fyllning

  • 4-5 st äpplen, inte för hårda

Gör så här

  1. Smöra stekpannan.
  2. Ta ur kärnhus ur äpplena.
  3. Skiva dem med skalet kvar.
  4. Lägg i stekpannan.
  5. Häll alla ingredienser i en kastrull och rör runt.
  6. Värm på glöd eller platta.
  7. Häll toscasmeten över äpplena i stekpannan.
  8. Sätt in i ugn i ca 25 minuter.
  9. Vila.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept